Bestemmingen

Vlieg met me mee naar mijn favoriete wijnlanden

Belgium & Limburg (Haspengouw)

België staat net zoals Duitsland bekend als bierland. Maar met de klimaatverandering zet ons landje zich op de kaart als snelst groeiend wijnland in Europa. Het aantal belgische wijnboeren neemt elk jaar toe, dikwijls als fruitteler begonnen, besloten vele hobbyisten wijnboer te worden.

Wonende in het mooie Haspengouw, met het wijnkasteel Genoelselderen om de hoek; organiseer ik graag wijndegustaties bij me thuis (foto links), waar ik met trots Limburg als DE wijnprovincie en koploper voorstel in zowel volume als kwaliteit, dankzij de kwaliteit van de grond en het professionalisme van de limburgse wijnbouwers.

De heerlijke mousserende en witte wijnen, bewijzen dat de kwaliteit van de belgische wijnen bijzonder goed zijn, schol!
Check in

France

La douce France, het beroemdste en meest toonaangevend wijnland ter wereld. Al eeuwenlang wordt in Frankrijk wijn geproduceerd die over heel de wereld wordt geroemd en gedronken.

Dankzij de ligging tussen de 42e en 50e noordelijke breedtegraad, kan dit land een unieke veelzijdigheid aan druiven aanbieden en als voorbeeld voor andere landen dienen. Voor sommigen iets té dure wijnen, maar kijk snel op mijn collectie, enkele flesjes aan zacht parelende prijzen.

A votre santé !
Check in

Italië

Buongiorno Italia, il mio grande amore!

Mijn lievelingsland, het land waar ik getrouwd ben, het land van dolce far niente, het land waar het allemaal begon, het land waar Cielo…Vino heeft gevonden!

Net zoals menige wijnliefhebbers heeft dit oud en groots wijnland mijn hart gestolen.

Van Noord tot Zuid, topdruiven zoals Corvina (Amarone), Sangiovese (Chianti), Vernaccia en Primitivo, …Italië is hét paradijs voor liefhebbers van inheemse druiven.

Koppige wijnmakers en oeroude tradities helpen om ze in stand te houden. Saluti amici, vieni en vola con me!
Check in

Spanje

Hola, …zonnig land met grootste aantal oppervlakte in wijngaarden. Thuisland van Rioja, Ribera del Duero en één van mijn lievelingsdruiven, de Garnacha vindt hier zijn origine.

Spaanse wijnproducenten laten graag hun rode wijnen op hout en fles rijpen en zo kunnen de “Crianzas en Reservas” mij erg bekoren voor elke Fiesta.

Tinto is rood, Blanco is wit en Cielo Vino is, Salud!
Check in

Worldwines

De focus en stock ligt vooral op bovenstaande wijnlanden, maar uiteraard zijn er nog zo vele plekjes op deze aardbol; waar ik ook zo gelukkig van geworden ben: de Griekse assyrtiko uit Santorini, de Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc, de ijswijn uit Niagara-Canada, …

In deze rubriek vinden jullie wereldse pareltjes terug, cheers!
Check in

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.

Gelieve te verklaren en te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent door op de knop hieronder te klikken.

Ik bevestig dat ik 18 jaar of ouder ben.