Over Cielo Vino

Il vino è il canto della terra verso il cielo

oftewel, wijn is het lied van de aarde naar de hemel ... en ik heb het gehoord daarboven in mijn vliegtuig !

Graag leen ik dit fantastisch mooie citaat van Luigi Veronelli, een Italiaanse gastronoom, wijncriticus en intellectueel, om Cielo vino voor te stellen, welkom op deze virtuele wijnvlucht!

Cielo vino werd geboren uit mijn twee passies: vliegen en wijn. Van mijn eerste hobby heb ik mijn beroep gemaakt, het tweede is uit interesse en letterlijk voor de goei goesting, smaak en fun! Je mag het zien als een uit de hand gelopen hobby, waarbij ik graag als een soort van doorgedreven blogger of ‘wine-influencer/enthousiast’ mijn favoriete flesjes aan jullie voorstel.

Zowel in mijn privéleven als voor mijn beroep als piloot, reis ik graag de wereld rond. Het liefst in het watervliegtuigje aan het prachtige Italiaanse Lago di Como, waar ik met deze twee knapperds enkele jaren terug in het huwelijksbootje stapte.

Met birds-eye view door de lucht zweven, op zoek naar de mooiste wijngaarden, ontstaat de verliefdheid. Eens op de grond, in contact komende met de ware bezieler-artiest en wijnmaker achter het wijnetiket, benieuwd naar het verhaal, dan proef je de liefde.

Het is deze aardrijkskundige verbindingsvorm, waar ik ervaringen en ontdekkingen doorheen verschillende landen en streken van de afgelopen jaren, heel graag met jullie wil delen, met nadruk van Noord tot Zuid op Italië, delen van Spanje en Frankrijk en … met enige trots ons eigen België (Limburg)! Via Cielo vino wil ik de klant naar de wijn brengen in plaats van omgekeerd, nu al virtueel en later misschien wel echt met mijn (water-)vliegtuig op rondvlucht richting de wijnkastelen en diens mooie wijngaarden.

Het begon in 2006 met een eerste basiscursus wijn, waar de insteek was: een minimum kennis vergaren om op restaurant – zonder al te blozende kaken en uitgelachen te worden door de sommelier van dienst – aan de zo laagst mogelijke prijs, het beste flesje eruit te kunnen halen 😉 Snel smaakte het naar (véél) meer, en volgden er andere wijnopleidingen, specialisatie masterclasses -in bijvoorbeeld Limburgse wijnen- en internationaal erkende wijnopleidingen (WSET).

Aan even snelle kruissnelheid had ik in wijn het excuus gevonden om op een aangename manier de eigenheid en geschiedenis van landen en omgevingen te ontdekken; via de oprichting van de vriendenwijnclub Habemus Vinum kon ik deze nieuwe liefde nog meer hartstocht inblazen en delen met mijn beste vrienden, …opnieuw mensen, verbinden.

Voor mij is het niet ‘Veni vidi vici’, maar ‘Vini vini vini’ … Saluti!

Ontdek Cielo Vino digitaal via de webshop, maar nog liever tijdens een wijnles (Vino School) of tijdens een wijnbelevenis/degustatie (Vino Tastings)

“Wine flies when you are having fun.”

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.

Gelieve te verklaren en te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent door op de knop hieronder te klikken.

Ik bevestig dat ik 18 jaar of ouder ben.