De wijnwereld

De match tussen wijn en muziek?

Muziek helpt bij de sfeer van het drinken van wijn.

Net zoals het aansteken van een kaars een bepaalde sfeer creëert, zal rustgevende muziek bijvoorbeeld datgene zijn dat we nodig hebben om tot onszelf te komen. Hoe meer je geniet van de muziek die je hoort, hoe beter de wijn zal smaken die je erbij drinkt.

Muziek beïnvloedt hoe wijn smaakt

Wetenschap toont aan dat mensen de aanleg hebben om bepaalde smaken aan bepaalde geluiden te koppelen.
De beleving van zoete smaken in wijn wordt versterkt door muziek met een gelijkluidend, vloeiend en zacht tempo met hoge, vrolijke piano-accenten erin. De proever-luisteraar van zachte muziek proeft duidelijke fruitige kenmerken in de wijn.
De beleving van soepele smaken in wijn wordt versterkt door muziek waarbij harmonieuze majeurakkoorden gespeeld worden. De proever-luisteraar ervaart meer diepgang en robuuste accenten in zijn wijn.
De beleving van de zure smaken in wijn wordt versterkt door muziek met een krachtig staccato tempo en hoge, schelle tonen. De proever-luisteraar van zulke muziek proeft duidelijk frisse en kruidige smaken in zijn wijn.
Probeer eens een lichte fruitige shiraz geschonken bij zwaardere klassieke muziek en je zult merken dat je beoordeling van de wijn meer powerful zal klinken?

Tenslotte: Muziek beïnvloedt hoe snel we wijn drinken

Zowel het tempo als het volume van de muziek kunnen invloed hebben op hoe snel het wijnglas leeg is. Hoe sneller de beat, hoe sneller men drinkt, dit behoeft geen betoog, toch?

Ontdek snel Cielo vino’s selectie wijnen met aangepaste muziek via de link!

Primum Familiae Vini – The Leading Wine Families

Primum Familiae Vini, ook bekend als PFV, is een internationale vereniging van enkele van ‘s werelds beste wijnproducerende families uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje, de ‘Leading Wine Families’. PFV werd opgericht in 1992 en lidmaatschap is alleen op uitnodiging mogelijk, met maximaal twaalf zeer gerespecteerde families die generaties expertise inbrengen. PFV-leden streven ernaar de tradities en waarden van wijnbedrijven in familiebezit te verdedigen en te promoten, en ervoor te zorgen dat dergelijke idealen voortbestaan en bloeien voor toekomstige generaties.

De familie Perrin, bekend van Château de Beaucastel in de Rhone vallei onder Orange, is verantwoordelijk voor de wijnen ‘Les Christins-Vacqueyras’ en ‘Miraval’, beide te koop bij Cielo vino.

Zin in meer lekkere wijn?


Schrijf je in op de mailinglijst en blijf op de hoogte van nieuwe ontdekkingen en niet te missen aanbiedingen.


  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  •  
  • Verzenden

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.

Gelieve te verklaren en te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent door op de knop hieronder te klikken.

Ik bevestig dat ik 18 jaar of ouder ben.